maandag 31 oktober 2016

De faute klok


Na anderhalf uur fietsen en een frisse douche ……

Vanochtend lekker fris uit bed, fietspakkie aan, ontbijtje smeren en mijzelf in de velomobielfiets geschoven op weg naar het werk. Zacht weer, heldere hemel met duizenden sterren, geen wind en als een speer richting Schiphol. Onderweg langs de A6 concludeer ik verheugd dat het een wijze beslissing was om niet met de auto te gaan want nadat de A6 dit weekeinde was afgezet vanwege grootschalige verbouwingen is hij nog steeds niet open want geen auto te zien !
Lekker, wintertijd denk ik nog, dan kom ik straks met het ochtendgloren aan …… dat viel tegen, bij aankomst nog pikkedonker en bij de toegangsslagboom van de security op Schiphol-Oost is het ook nog erg rustig…. raar ….
Douchen, koffie halen en achter mijn bureautje de PC aangezet … hé ….  goedemorgen zegt mijn computer, het is twaalf-over-zes. Shit, wintertijd, een uur te vroeg…
Lies heeft zondagochtend al vroeg alle klokken in huis gelijkgezet,
behalve mijn wekker ………….        LIES …..@$#%^&#@..... !!!!      J


Een vijftiental jaren geleden zoiets eerder meegemaakt in de winter toen mijn dochters nog thuis woonden; midden in de nacht hadden ze alle klokken 3 uur vooruit gedraaid inclusief mijn wekker naast een hard gesnurk. Toen was het ’s ochtend na opstaan ook al zo rustig op de weg ……………

maandag 24 oktober 2016

Slecht begin, maar wederom een goed einde!









Deze ochtend vroeg op pad, ik wilde om 07.00 uur op mijn werk achter mijn computertje schuiven om vandaag flink wat werk te verzetten; dus om kwartovervijf op pad. Geen kip op de weg dus plankgas met de e-ondersteuning op 80%. Lekker tempo door de frisse wind en zowaar halverwege nabij het AMC doemt een donkerblauwe Strada voor mij op, dat moet Jurren zijn. Ik zal hem eens een poepie laten ruiken. Helaas heeft hij mij snel in de smiezen en hij zet flink aan zolang als hij kan, dit keer met succes want mijn extra krachtinspanning treft lamme pedalen ....  ze gaan wel rond maar het achterwiel niet ... shit, al een paar keer eerder meegemaakt, altijd zo rond november wanneer het kouder wordt  ....@$#%^&*#@ freewheel......!  Het nieuws omtrent mijn onverwachte verlies gaat snel want enige uren later al bekend op de site van BeauBleu.




Dan sta je stil in de kou en nog 12km te gaan, vrouwlief denkt er niet aan de telefoon op te nemen maar daar ik lid ben van de ANWB “fietsweerverder” hun nummer gebeld. Na 45 minuten wachten arriveert de gele monteur en konden we even lekker klussen met een oliespuitbus en hamertje. 

 

Het mag niet baten en de ANWB meneer regelt een afsleepwagen.


Nog even 80 minuten geduldig bibberen in de velomobiel en dan komt er een mooie MAN aanzetten. Doorgaans ben ik niet zo van de mannen maar deze MANtruck zag ik met vreugde komen. Hij heeft nog een ruime plek voor mijn Strada, zelfs geplaatst voor  een CO2rijke BMW!


Op naar Dronten, via Lelystad om aldaar de BMW bij het recyclingperron af te geven. Ik stap in bij de uiterst vriendelijke chauffeur “Bernard”. Niet zomaar een chaffeur want direct hebben we een geanimeerd gesprek, over fietsen natuurlijk. Over fietsvakanties met zijn vrouw en kinderen, maar het blijkt ook dat Bernard een fervent liefhebber is van ligfietsen. Momenteel heeft Bernard een Flevobike Racer en in het verleden ook al vele liggers gehad en zo-ook een Alleweder. Hij kent de mannen van het oude Flevobike en Velomobiel bij naam en toenaam. Onderweg haalt Bernard bij het afleveren van de BMW zelfs nog een bakje koffie voor ons !

Bij aankomst bij Velomobiel.nl loopt het hele bedrijf uit om de aankomst van de Strada op de afsleepwagen te aanschouwen en plaatsen ze meteen een bericht op hun Facebookpagina om mee te liften op mijn roem!  Sinterklaas zou jaloers zijn op zo’n sympathieke  opkomst!

 

Bernard is blij. Blij omdat hij weer een klant heeft geholpen maar zeer zeker ook heel blij omdat z’n baas hem vanochtend een vast contact heeft gegeven.

Bernard, gefeliciteerd !!!!!

Als ik de volgende keer wordt afgesleept hoop ik dat het weer Bernard is!



Het goede einde dus: de fijne ontmoeting met Bernard en ook met het team van Velomobiel.nl die mijn Strada direct weer kon repareren. Voor mijn vrouw de vreugde dat ik al om 14:00 uur thuis was en dus mee kon om te helpen haar auto te wassen en zuigen en naar de "Liedel" voor boodschappen ... Iedereen  blij!



zaterdag 8 oktober 2016

(ne)e-power





Vorig jaar december (2015) had ik een specifiek ontworpen e-ondersteuningssetje ingebouwd in mijn velomobiel waar ik ontzettend content mee was; snellere reistijden en gemakkelijker optrekken wat resulteert in veiliger weggedrag op riskante verkeerspunten.





Helaas na ongeveer 3000 kilometer veranderde het gemoedelijke grommen van de motor in het voor-onder geleidelijk aan in een heftig tandenknarssen welke zo ongezond aanvoelde dat ik de Strada maar in de hoek heb gezet. Het gebeurde enkele maanden geleden al maar vanwege andere projecten had ik nog niet de tijd genomen voor onderzoek en reparatie. Echter het was van de zomer goed weer dus kon ik ook nog rijden op de e-Gazelle-Torrente.


Vandaag voel ik me voor het eerst sinds mijn ongeval van 11 sept (9 gebroken ribben en een klaplong) weer voldoende hersteld om wat lichte klusjes te doen zoals bijvoorbeeld het uitbouwen en openen van de minimotor uit de e-Strada. Mijn vermoedens werden bevestigd; nauwelijks tanden meer op de plastic satellietwielen van het zonnestelsel (tandwielreductie). Het toeval wil dat ik afgelopen juni tijdens het opruimen van de schuur net zo een setje tandwielen van een verbrandde e-motor heb weggegooid....@$#%^&*#@ ......!  

Dus vandaag de leverancier (Devi-Comfort) gemaild of zij losse tandwielen (36tands) kunnen leveren. Indien dit niet gaat lukken dan heb ik nog een recent aangeschaft Bafang-8Fun setje liggen die ik recent heb aangeschaft voor eventueel in mijn nieuw bestelde QuattroVelo.


Even geduld dus nog voor ik weer met mijn Strada op pad kan.










Motor uitgebouwd









De reden van de knarsende tanden en volop tandschraapsel in het ringwiel



De versleten satelliet-wielen
















Recent aangeschaft Bafang-8Fun setje voor de QV
www.Shinga.nl.
Daar heb ik al meerdere malen voordelig e-systemen gekocht



UPDATE:
De leverancier van de motor (Devi-Comfort) heeft helaas geen reservedelen of een sloop-motor en suggereert een nieuwe motor van €145. Dat is niet duur voor een motor, maar  wel teveel voor een paar tandwielen. Gelukkig kan RAT-Holland wel losse onderdelen leveren zo ook losse tandwielen in diverse maten. Dus voor €27 ben ik weer helemaal blij. Het inbouwen van de motor door de voetgaten van de velomobiel is nog wel even een gedoe, maar na een paar uurtjes sleutelen gaat de e-strada weer als een knorrend katje J.


HELAAS, in januari (2017) al weer in de soep gedraaid.....