zaterdag 30 april 2011

Daar issiedan “Le Quest”

Al enige tijd "loop ik te wensen" om een Quest te rijden; de overwegingen zijn om nog een tijdje te wachten en dan de Strada in te ruilen voor een nieuwe Quest of toch maar een gebruikte erbij aan te schaffen. Op gebruikte Questen knap ik steeds af vanwege de schades of de hoge kilometerstand, maar bovenal de hoge prijs in combinatie met het voorgaande. Afgelopen weken weer enkele Questen beschouwd, maar ik was maar matig positief totdat enkele dagen geleden mijn oog viel op een advertentietje op “Ligfiets.net”; “Krasloze Quest met weinig kilometers”, met op het eerste gezicht een acceptabele prijs. Vanavond dus op bezoek bij een “droevig gezin” vanwege het besluit om de Quest af te staan omdat hij niet goed meer past binnen de mogelijkheden van een groter wordend gezin en het werk ver buiten de deur.
“Krasloze Quest met weinig kilometers”, daar stondtiedan....  Dat was niets te veel gezegd !!!!     Echt een smetteloze QUEST van 2.5 jaar oud met 7000 km op de teller (Q 284).  Wat een mooie fiets !  Het was duidelijk dat de eigenaar er de afgelopen 2  jaren zeer zuinig en voorzichtig mee was omgegaan. Hoe kan ik dat evenaren ???
We waren meteen overtuigd en gingen in de onderhandeling over de compensatie. Nu heb ik altijd iets van “die vraagprijs” is maar de vraagprijs en niet de betaalprijs. Helaas, in dit geval was de vraagprijs wel de betaalprijs en verdere prijsonderhandelingen liepen op niets uit. Ik wilde al weer in de auto stappen totdat mijn verstand mij tot de orde riep en nog eens even heel duidelijk maakte dat zo een mooie Quest nergens voor die prijs kan worden gevonden.
Dus, daar issie dan !
Smetteloos!

 
De advertentie dus, niets te veel gezegd !



dinsdag 26 april 2011

En dan uiteindelijk toch nog ontmoet …...


Afgelopen half jaar meerdere keren gemaild, ge-SMS’d, en gebeld, maar de ontmoeting is niet gelukt. Toch moest het er een keer van komen omdat “Beekie” regelmatig door ons territorium zwerft. Zo gebeurde het deze middag dat ik ineens een groene Quest opgesteld zag staan voor het rode stoplicht bij de Hakkelaarsbrug nabij Muiderberg.
Altijd weer leuk om een enthousiaste mede Velonaut te ontmoeten!


donderdag 21 april 2011

Witte Wieven, Weg Wezen

Vanochtend om half zes was het al lekker weer maar in de polders nog erg fris. De ideale omstandigheden om volop Witte Wieven tegen te komen. Vanwege de hoge snelheid van mijn Forenzobiel heb ik gelukkig niets te vrezen.
Note “Witte Wieven” zijn gevaarlijke witte geesten. Omdat ze vaak boven sloten hangen worden ze ook wel eens verward met mistflarden.






 

dinsdag 12 april 2011

De "Grote Beklimming"

De Mont Ventoux, 1912 meter hoog.

Een half jaartje geleden kregen “Madam et Moi”  l’ intention om een fietsvakantie te doen in Zuid-Frankrijk, en zo geschiede vorige week. We huurden een huisje voor 10 dagen en 25 °C aan de voet van de Mont Ventoux en jakkerde met de tandem een dag of 5 rond ter voorbereiding van de grote tocht ("voorberijding" in dit geval); en wel de beklimming van éen der grote klassiekers.
Hieronder een foto verslag van het gebeuren:

(KLIK OP DE FOTO VOOR EEN NOG MOOIER BEELD)

DE “VOORBERIJDING”:
Beetje warmdraaien in de omgeving, het eerste weggetje van 15%.

Beetje warmdraaien in de omgeving, de eerste pukkel, 500 meter hoog.

Beetje meer warmdraaien in de omgeving, 1kilometer hoog.
bukkuhhh

De hele omgeving kijkt uit naar de top
Wat liggen die bulten netjes op een rij

Nee Schat, dit is nog niet de Mont Ventoux

Kijk dáár istie

Mooi he, al die bloesem (kersen)

Moppie in de bloei van haar leven


Even wat anders, ze zijn is er nog,
die ongeslepen pareltjes ...














DE TOCHT NAAR 1912 METER:
De statistieken.
Daar gaatie dan ….
Het begint al goed, hoe ver zouden we komen?
Veel water ….
Pfffffffff…..
Maar die kant op gaat vast gemakkelijker, ?
Ahhh, lekker, koffie met gebak !  
 Even afrekenen 20 Euro …  dat deed het meeste pijn van de hele klim …
Nog 6 km en 500 meter klimmen.
Even koelen.
Nog meer koelen.
Zo is het wel genoeg hoor.
10% en meer. Het "smokkelen" stopte al bij 5%, misschien helpt het koelen van de motor












EN DAN EINDELIJK !!!!
Na drie uur klimmen, zwoegen, zweten en uitrusten; een fantastisch uitzicht!
Op de Top

Op de top, het Station is niet echt mooi maar wel lekker hoog.

On the top